Τουρισμός: Οι Βρετανοί ξανάρχονται

Τουρισμός: Οι Βρετανοί ξανάρχονται

Βροχή κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα από Άγγλους μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανδημία… κρατήσεων διακοπών για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία αλλά και αεροπορικές εταιρίες το τελευταίο 24ωρο, μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού για άνοιγμα των συνόρων τον Μάιο.

Με το που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον ότι το χρονοδιάγραμμα εξόδου της Αγγλίας από τη… χειμερία νάρκη του κορωνοϊού προβλέπει το άνοιγμα των συνόρων για ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου, οι αεροπορικές εταιρίες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πλημμύρισαν με αιτήσεις κρατήσεων τόσο τηλεφωνικά όσο και ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ο γίγαντας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ευρώπης Tui ανέφερε το καλύτερο 24ωρό του σε κρατήσεις τον τελευταίο μήνα, ενώ πολλές αεροπορικές εταιρίες είπαν ότι σημείωσαν τεράστια αύξηση σε κρατήσεις για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία.

Ειδικά η easyJet ανέφερε γενική αύξηση κρατήσεων εισιτηρίων κατά 337%, και άνοδο έως 630% για προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Κρήτη. Οι περισσότερες των κρατήσεων αφορούν τον Αύγουστο, και ακολουθούν ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος. 

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook ανέφερε διπλασιασμό στην κίνηση της ιστοσελίδας του μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του κ. Τζόνσον, με έντονο ενδιαφέρον τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, σύμφωνα με το εκτελεστικό διευθυντή Άλαν Φρεντς.

Αντίστοιχες αυξήσεις σε κρατήσεις και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αναφέρει και η εταιρία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών σε ξενοδοχεία Avvio, τονίζοντας κι εκείνη πόση συμπιεσμένη ζήτηση για την Ελλάδα και άλλες μεσογειακές χώρες εμφανίζεται από τη Δευτέρα από Άγγλους.

«Πραγματικά δε βλέπουμε την ώρα να φύγουμε από εδώ», ανέφερε την Τρίτη στην Καθημερινή Βρετανίδα εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρίας, πιάνοντας τον σφυγμό των συμπατριωτών της.

Η επιστροφή των Βρετανων τουριστών θα αποτελέσει τεράστια ένεση για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας εν γένει, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020, τα έσοδα από Βρετανούς επισκέπτες στην Ελλάδα σημείωσαν ετήσια πτώση 70,7%, ανερχόμενα μόνο σε 745 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Reuters, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή