Ιταλία: Προς παράταση μέτρων έως το Πάσχα των Καθολικών

Ιταλία: Προς παράταση μέτρων έως το Πάσχα των Καθολικών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρονική επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι το Πάσχα των Καθολικών σχεδιάζει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει χαλάρωση» δήλωσε ο κ. Σπεράντσα στη Βουλή, σημειώνοντας πως εντοπίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα που φέρουν το βρετανικό, το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος του ιού.

Τα μέτρα που είχαν υιοθετηθεί πριν τα Χριστούγεννα ισχύουν μέχρι τις 5 Μαρτίου, ωστόσο –όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας- σχεδιάζεται να παραταθούν με νέο διάταγμα μέχρι τις 6 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η περίοδος των εορτών του Πάσχα των Καθολικών.

Αν και ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των μέτρων, βάσει των περιορισμών που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα σινεμά, τα θέατρα και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν νωρίτερα.

Το τελευταίο 24ωρο, τα νέα περιστατικά Covid-19 στην Ιταλία ανήλθαν σε 16.424, ενώ καταγράφηκαν 318 θάνατοι.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή