Θετικοί στην Covid-19 γορίλλας και λιοντάρια στην Πράγα

Θετικοί στην Covid-19 γορίλλας και λιοντάρια στην Πράγα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας γορίλλας και δύο λιοντάρια διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 στον ζωολογικό κήπο της Πράγας, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω των μέτρων του lockdown στην χώρα.

«Τα λιοντάρια Ζαμβάν και Σούσι και ο αρσενικός γορίλλας Ρίτσαρντ διαγνώσθηκαν θετικοί σήμερα. Τα συμπτώματά τους είναι ήπια μέχρι στιγμής. Τα λιοντάρια έχουν κρυολόγημα και βήχα. Ο Ρίτσαρντ είναι κουρασμένος και έχει χάσει την όρεξή του», έγραψε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Μίροσλαβ Μπόμπεκ στον λογαριασμό του στο Facebook.

Τα ζώα πιθανότατα μολύνθηκαν από το προσωπικό και άλλα ζώα θα εξεταστούν, πρόσθεσε ο Μπόμπεκ. Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας βρίσκεται σε επαφή με άλλους ζωολογικούς κήπους που έχουν καταγράψει κρούσματα κορωνοϊού.

Η Τσεχία αντιμετωπίζει μια νέα έξαρση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη αναπαραγωγής του ιού σε όλη την Ευρώπη κατά κεφαλήν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή