Αναχώρηση Ρώσων διπλωματών με… καρότσι σε ράγες (εικόνες)

Αναχώρηση Ρώσων διπλωματών με… καρότσι σε ράγες (εικόνες)

Το κλείσιμο των συνόρων λόγω κορωνοϊού οδήγησε σε μη συμβατικό τρόπο μετακίνησης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… καρότσι που προορίζεται για μεταφορές κουτιών και δεμάτων σε καταστήματα αποχώρησαν από τη Βόρεια Κορέα Ρώσοι διπλωμάτες την Πέμπτη, σύμφωνα με ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το ρωσικό ΥΠΕΞ, Ρώσοι διπλωμάτες φόρτωσαν τα υπάρχοντα και τις οικογένειές τους στο καρότσι μεταφοράς εμπορευμάτων και το ανέβασαν στις ράγες του τρένου από τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

Αναχώρηση Ρώσων διπλωματών με… καρότσι σε ράγες (εικόνες)-1

Ο λόγος που οι υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Πιονγκγιάνγκ σαν να τους κυνηγά ο… σερίφης στο Ελ Πάσο, είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει διακόψει όλες τις διεθνείς συγκοινωνίες λόγω κορωνοϊού.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του κορωνοϊού, αν και προσφάτως παρήγγειλε πάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια για τους πολίτες της τη στιγμή που δεν της περισσεύουν χρήματα…

Τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία έχουν κλείσει εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει σε ενημέρωσή του το ρωσικό υπουργείο, κάτι που δεν επέτρεπε την αναχώρηση των Ρώσων διπλωματών με κάποιον από τους συμβατικούς τρόπους.

Έτσι επέλεξαν να… σπρώξουν την υπόθεση μόνοι τους, αφού το καρότσι κινείται πάνω στις ράγες μόνο αν το ωθήσει κανείς με τα χέρια όπου δεν υπάρχει κατηφόρα. Στη δε ανηφόρα τα πράγματα θα πρέπει να ήταν λίγο δύσκολα…

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Δημοκρατίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή