Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Κουόμο

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Κουόμο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OΛΜΠΑΝΙ. Τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, κατηγορεί για εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση πρώην βοηθός του. Σε άρθρο της στην ιστοσελίδα Medium, η Λίντσεϊ Μπόιλαν, πρώην προσωπάρχης της οικονομικής υπηρεσίας της πολιτείας, τον κατηγορεί ότι τη θώπευε με κάθε ευκαιρία στο κάτω μέρος της πλάτης, στα μπράτσα και τα πόδια, ενώ επιχείρησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια σύσκεψης.

«Ο κυβερνήτης άρχισε να επιδεικνύει ανησυχητικό βαθμό ενδιαφέροντος για εμένα μετά τον διορισμό μου, το 2015. Ο προϊστάμενός μου με ενημέρωσε ότι ο κυβερνήτης είχε συγκινηθεί μαζί μου. Με ρώτησε αν είχα δει φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του Κουόμο, Λίζα Σιλντς, λέγοντάς μου ότι της έμοιαζα πολύ και θα μπορούσα να είμαι η ομορφότερη αδελφή της. Ο Κουόμο άρχισε να με φωνάζει “Λίζα” μπροστά σε συναδέλφους. Ηταν εξευτελιστικό», γράφει η Μπόιλαν.

Η καταγγέλλουσα, υποψήφια σήμερα για πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου του Μανχάταν, είχε γράψει σε σειρά μηνυμάτων της στο Twitter τον Δεκέμβριο ότι είχε πέσει θύμα παρενόχλησης από τον Κουόμο, χωρίς ωστόσο να δώσει τότε λεπτομέρειες: «Δεν ήξερα ποτέ τι να περιμένω: θα με επέκρινε για τη δουλειά μου (που ήταν πολύ καλή) ή θα με παρενοχλούσε για την εμφάνισή μου ή και τα δύο στην ίδια πρόταση; Αυτό συνεχίστηκε επί χρόνια». Ο Κουόμο είχε διαψεύσει τότε την καταγγελία, ενώ το γραφείο του επανέλαβε τη διάψευση την Τετάρτη.

«Οπως ήδη εξηγήσαμε, οι ισχυρισμοί της κ. Μπόιλαν για ανάρμοστη συμπεριφορά από μέρους του κυβερνήτη είναι ολωσδιόλου ψευδείς», είπε η υπεύθυνη Τύπου του κυβερνήτη, Κέιτλιν Ζιρουάρ, επισημαίνοντας ότι η καταγγελία της Μπόιλαν για περιστατικό κατά τη διάρκεια πτήσης με το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπου ο Κουόμο φέρεται να πρότεινε να παίξουν «στριπ πόκερ», δεν είναι ακριβής, καθώς το ημερολόγιο πτήσης του αεροσκάφους δεν εμφανίζει την Μπόιλαν μεταξύ των επιβατών.

«Καθόταν απέναντί μου, τόσο κοντά που τα γόνατά μας ακουμπούσαν. Η υπεύθυνη Τύπου καθόταν στα δεξιά μου και άνδρας της πολιτειακής αστυνομίας πίσω μας», έγραψε η Μπόιλαν για την εμπειρία της. «Η Λίντσεϊ δεν βρέθηκε μόνη σε πτήση με τον κυβερνήτη και τη σύνθεση ατόμων που περιγράφει», απαντά η Ζιρουάρ. Η Μπόιλαν έγραψε ότι προσπάθησε επί χρόνια να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του Κουόμο, έως ότου ο κυβερνήτης τη φιλήσει αιφνιδιαστικά κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν σύσκεψης στο γραφείο του, στην πόλη της Νέας Υόρκης. «Ο κυβερνήτης στάθηκε μπροστά μου καθώς έφευγα από το γραφείο του και με φίλησε στα χείλη. Επαθα σοκ αλλά συνέχισα να περπατάω. Καθώς περνούσα μπροστά από το γραφείο της γραμματέως του, φοβήθηκα ότι είχε δει το φιλί. Η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι διορίστηκα στη θέση μου επειδή άρεσα στον κυβερνήτη ήταν πιο εξευτελιστική από ό,τι το ίδιο το φιλί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή