Μπάιντεν: Ανακοίνωση ΗΠΑ για τη Σ. Αραβία τη Δευτέρα

Μπάιντεν: Ανακοίνωση ΗΠΑ για τη Σ. Αραβία τη Δευτέρα

Πιθανές οι κυρώσεις στο περιβάλλον του πρίγκιπα διαδόχου της αραβικής χώρας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του θα κάνει μία ανακοίνωση την Δευτέρα για την Σαουδική Αραβία, έπειτα από την δημοσίευση της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας διάδοχος ενέκρινε την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Οταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο τιμωρίας του Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, ο κ. Μπάιντεν απάντησε: «Θα υπάρξει ανακοίνωση την Δευτέρα σχετικά με το τι θα κάνουμε με την Σαουδική Αραβία γενικά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τυχόν κυρώσεις θα πλήξουν άλλα άτομα στο περιβάλλον του πρίγκιπα διαδόχου και όχι τον ίδιον.

Η έκθεση ανέφερε ότι από το 2017 ο πρίγκιπας διάδοχος είχε «τον απόλυτο έλεγχο» των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας του βασιλείου, κάτι που «καθιστά άκρως απίθανη την υπόθεση οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να εκτέλεσαν μια τέτοια επιχείρηση χωρίς το πράσινο φως» εκ μέρους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή