Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φινλανδία μετά την αύξηση κρουσμάτων

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φινλανδία μετά την αύξηση κρουσμάτων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση της Φινλανδίας τη Δευτέρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με την κίνηση αυτή να δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να αναστείλει τη λειτουργία των εστιατορίων, καθώς και να επιβάλει άλλα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Η απόφαση ελήφθη καθώς οι νέες μεταλλάξεις του ιού συνέβαλαν στην απότομη αύξηση των λοιμώξεων στη χώρα, η οποία έχει ήδη κλείσει τα σύνορά της.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επέτρεπε επίσης στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και να περιορίσει την κίνηση μεταξύ περιφερειών.

«Η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να έχουμε όλοι λιγότερες επαφές», δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν σε συνέντευξη Τύπου.

Αρκετές περιοχές της Φινλανδίας έχουν καταγράψει ραγδαία αύξηση στις μολύνσεις COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με εστίες μεταξύ σκιέρ στη Λαπωνία και εργαζομένων σε ναυπηγεία και εργοτάξια.

Διαβάστε επίσης: «Κόκκινος συναγερμός» στο ΕΣΥ: Μετατροπή κλινών σε ΜΕΘ-Covid

Η Φινλανδία, η οποία βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο από τον ιό, έχει καταγράψει 58.064 κρούσματα και 742 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, ενώ 210 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή