Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Μπαρτσελόνα

Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Μπαρτσελόνα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό συλλήψεων προχώρησε η καταλανική αστυνομία έπειτα από έφοδο στα γραφεία της ομάδας της Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των συλληφθέντων ή στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Κατά το AFP, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από στελέχη της μονάδας οικονομικών εγκλημάτων.

Ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser μετέδωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων, στο πλαίσιο επιχείρησης για συνεργασία του συλλόγου με εταιρεία που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μπαρτομέου και άλλα στελέχη της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν προσλάβει εταιρεία η οποία επιχειρούσε μέσω των social media να αποδομήσει το προφίλ εσωτερικών αντιπάλων του, ακόμη και παικτών της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι οι αρχές βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της ομάδας, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στον σύλλογο.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος αντιμετωπίζει διοικητικά προβλήματα, ενώ τα χρέη του έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο κ. Μπαρτομέου παραιτήθηκε από πρόεδρος του συλλόγου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή