Αεροκρουαζιέρες στο άγνωστο από την Qantas

Αεροκρουαζιέρες στο άγνωστο από την Qantas

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα αεροπορικά ταξίδια στο πουθενά, η αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας Qantas προσφέρει ταξίδια στο… άγνωστο, αλλά σίγουρα εντός Αυστραλίας.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, κι ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας καθιερώνει από αυτόν τον μήνα ταξίδια μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, θέτει από την Πέμπτη προς πώληση εισιτήρια για το… άγνωστο, με πρώτη αναχώρηση στις 27 Μαρτίου από το Μπρίσμπεϊν, και ακολούθως στις 18 Απριλίου από το Σίδνεϊ και την 1η Μαΐου από τη Μελβούρνη.

Κάθε πτήση, με Μπόινγκ 737, θα περιορίζεται στους 120 επιβάτες για λόγους ασφαλείας της υγείας και θα φθάνει στον προορισμό της σε περίπου δύο ώρες, με πρωινή αναχώρηση και επιστροφή το απόγευμα.

Οι επιβάτες δε θα μάθουν πού πηγαίνουν μέχρι τη στιγμή που το αεροσκάφους θα αρχίζει τη διαδικασία καθόδου, αν και θα εμφανίζεται η πορεία σε ηλεκτρονικούς χάρτες στις πλάτες των καθισμάτων, αλλά χωρίς τον ακριβή προορισμό. Προβλέπεται επίσης η χαμηλή πτήση πhttps://www.kathimerini.gr/economy/business/561079117/ptiseis-choris-proorismo-to-neo-project-ton-aeroporikon/άνω από αξιοθέατα, πράγμα που έχουν κάνει και το 2020 αεροπορικές εταιρίες στην Ασία και την Αυστραλία, υπό τύπον… αεροκρουαζιέρας.

Τα εισιτήρια (με πλήρη γεύματα και ποτά) κοστίζουν περίπου 480 ευρώ για την οικονομική θέση, ενώ για μπίζνες το κόστος φθάνει τα 1.300 ευρώ.

Η Qantas άρχισε να προσφέρει πτήσεις στο άγνωστο τη δεκαετία του 1990, με τους επιβάτες τότε να μπαίνουν σε κάποια από τις πτήσεις μετ’ επιστροφής του δικτύου της. Πέρυσι προσέφερε πτήσεις στο… πουθενά οι οποίες ξεπούλησαν τα εισιτήριά τους εντός 10 λεπτών.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή