Προσάραξαν οι γόνδολες στη Βενετία (βίντεο)

Προσάραξαν οι γόνδολες στη Βενετία (βίντεο)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί του συνήθους προβλήματος υπερχείλισης των καναλιών στη Βενετία, τη φορά αυτή το πρόβλημα είναι το αντίστροφο… δηλαδή στέγνωσαν τα κανάλια και εξώκειλαν οι γόνδολες.

Η πτώση της στάθμης των υδάτων στην περιοχή ήταν τέτοια τις τελευταίες ημέρες ώστε οι εικόνες που καταγράφονται στην πόλη των ερωτευμένων να δείχνουν βάρκες, σκάφη και γόνδολες να έχουν κολλήσει στη λάσπη. 

Τα κανάλια έχουν γίνει ρυάκια και τα πλεούμενα προσάραξαν λόγω της εντυπωσιακής αμπώτιδας, σε μια εικόνα που αντιστρέφει το μόνιμο πρόβλημα της Βενετίας, την πλημμύρα όταν φουσκώνει η θάλασσα της Αδριατικής.

Η εικόνα αυτή, που σε άλλες περιπτώσεις θα υποδήλωνε απόσυρση της θάλασσας ενόψει σεισμικού κύματος (τσουνάμι), δεν είναι τόσο συνηθισμένη στη Βενετία, αν και πρόκειται για την ευκαιρία που αναζητούν οι τοπικές αρχές κατά καιρούς για διερεύνηση τυχόν προβλημάτων στα κανάλια.

Το σχετικό βίντεο τού Associated Press έκανε τον γύρο του κόσμου, αφυπνίζοντας και συνειδήσεις σχετικά με τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Πηγή: Associated Press, ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή