ΠΟΥ: Αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 αυξάνεται στην Ευρώπη, ύστερα από έξι εβδομάδες μείωσης, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε: «Βλέπουμε μια αναζωπύρωση στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Τα νέα κρούσματα αυξάνονται επίσης σε πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου τα ποσοστά είναι ήδη υψηλά».

Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα κρούσματα της Covid-19 στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 9% για να φθάσουν λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τον περιφερειακό βραχίονα του ΠΟΥ, που είναι αρμόδιος για περίπου 50 χώρες στην Ευρώπη και την κεντρική Ασία.

«Αυτό βάζει τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη μείωση έξι εβδομάδων στα νέα κρούσματα, με πάνω από το ήμισυ της περιοχή μας να καταγράφει αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο Κλούγκε.

Όπως είπε, «οι συνεχιζόμενες πιέσεις στα νοσοκομεία μας και τους υγειονομικούς εργαζομένους μας αντιμετωπίζονται με πράξεις ιατρικής αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων γειτόνων. Ωστόσο, ένα χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της πανδημίας, τα υγειονομικά μας συστήματα δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή την κατάσταση».

Για τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, οι Ευρωπαίοι οφείλουν να «επιστρέψουν στα βασικά» για να παλέψουν απέναντι στον ιό και τα παραλλαγμένα στελέχη του, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία και επιταχύνοντας τους εμβολιασμούς.

«Χρειαζόμαστε να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας», δήλωσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2,6% του πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19 και το 5,4% έχει λάβει τουλάχιστον τη μία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή