Γερμανία: Σύσταση για μία δόση του εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει

Γερμανία: Σύσταση για μία δόση του εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύσταση για τα άτομα που έχουν ήδη νοσήσει από COVID-19 για χορήγηση μίας μόνο δόσης του εμβολίου, ισχύει για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια και όχι μόνο για εκείνο της AstraZeneca, ανέφερε την Πέμπτη το γερμανικό Ινστιτούτο Λοιμώξεων Robert Koch.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας δήλωσε νωρίτερα ότι μία μόνο δόση του εμβολίου πρέπει να χορηγείται έξι μήνες αφότου ένα άτομο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

«Ναι» στον εμβολιασμό των άνω των 65 με AstraZeneca

Υπενθυμίζεται ότι η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας άναψε «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών, αναθεωρώντας προηγούμενη αξιολόγησή της.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι νέες μελέτες δείχνουν πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

«Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τους πιο ηλικιωμένους οι οποίοι περιμένουν να εμβολιαστούν, καθώς τώρα θα έρθει η σειρά τους πιο γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Β. Κικίλιας: Προς χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και στους άνω των 65

Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι, βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στο μεταξύ, τον αριθμό ορόσημο του ενός εκατ. εμβολιασμών ξεπερνάει σήμερα η Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει μήνυμα πως η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή