ΠΟΥ: Στα μέσα Μαρτίου η έκθεση για την προέλευση του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Στα μέσα Μαρτίου η έκθεση για την προέλευση του κορωνοϊού

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρήματα της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην πόλη Γουχάν της Κίνας, στην οποία αναζήτησε την προέλευση του νέου κορωνοϊού, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Ο Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ, ο εμπειρογνώμονας του ΠΟΥ, ο οποίος ήταν επικεφαλής των επιστημόνων σε αυτήν την αποστολή, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη ότι το τρέχον χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης «την εβδομάδα της 14ης-15ης Μαρτίου».

Ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, σχολιάζοντας δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε ότι «για να το ξεκαθαρίσουμε, πρώτ’ απ’ όλα, ουδέποτε υπήρξε ένα σχέδιο (για τη δημοσιοποίηση) ενός προσωρινού πορίσματος».

«Ελπίζαμε ότι θα βγάλουμε στη δημοσιότητα μια περίληψη… Ο γενικός διευθυντής (του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς) θα λάβει την έκθεση από την ομάδα στο εγγύς μέλλον και θα συζητήσουμε τις προτάσεις της», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή