Νέο φιάσκο με τις παραδόσεις της AstraZeneca

Νέο φιάσκο με τις παραδόσεις της AstraZeneca

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Λιγότερο από το 50% των δόσεων που έχει δεσμευτεί να παραδώσει στο β’ τρίμηνο αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την AstraZeneca.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες, ανέφερε ότι η Ε.Ε., σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, θα λάβει 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στο τρίμηνο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, σε αυτήν την εκτίμηση περιλαμβάνονται δόσεις από την Johnson & Johnson, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να παραδώσει 50-55 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος Ιουνίου (αν λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την προσεχή Πέμπτη).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών εφημερίδων την 1η Φεβρουαρίου, η κ. φον ντερ Λάιεν είχε μιλήσει για 300 εκατομμύρια δόσεις στο β’ τρίμηνο χωρίς να συνυπολογίζεται η Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με την ίδια κοινοτική πηγή, η Επιτροπή αυτή τη στιγμή αναμένει από την AstraZeneca να παραδώσει μόλις 70 από 180 εκατομμύρια δόσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί προς την Ε.Ε. στο β’ τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία θα παραδώσει μόλις 40 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος Μαρτίου – έναντι αρχικών δεσμεύσεων 120 εκατομμυρίων.

Διαβάστε επίσης: Ανταλλαγές, μεσάζοντες και «μαύρη» αγορά – Οι χώρες της Ε.Ε. στο «κυνήγι» των εμβολίων

«Πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca και στους άνω των 65

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή