Το φρίσμπι που σώζει ζωές (βίντεο)

Το φρίσμπι που σώζει ζωές (βίντεο)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ζωή ενός ανηλίκου έσωσε στις ΗΠΑ ένα φρίσμπι-σωσίβιο, χάρη στο οποίο διασώστες κατάφεραν και τράβηξαν παιδί που παγιδεύτηκε σε μια τρύπα στον πάγο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν σε παγωμένο ποτάμι, σε προχωρημένο σημείο του οποίου είχε παγιδευθεί ένας 12χρονος, πέφτοντας σε άνοιγμα που προκάλεσε με το βάρος του στον πάγο.

Κατάλληλα εξοπλισμένοι οι διασώστες, έβγαλαν τον… ιπτάμενο δίσκο της σωτηρίας: Πρόκειται για το ResQ, ένα σκληρό φρίσμπι με σκοινί αντοχής δεμένο πάνω του, που με την κατάλληλη χρήση καλύπτει απόσταση για την οποία οι… καουμπόιδες της Άγριας Δύσης θα ήταν περήφανοι εάν κάλυπταν με το περίφημο λάσο τους.

Το φρίσμπι έφτασε επιτυχώς στο παγιδευμένο παιδί, και οι πυροσβέστες της πολιτείας του Ουισκόνσιν τράβηξαν με όλη τους τη δύναμη από την ακτή της παγωμένου ποταμού παροτρύνοντας παράλληλα τον νεαρό: «Κράτα καλά φιλαράκο, προχώρα!»

Η αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης με κάτι τόσο απλό αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αστυνομικού τμήματος του Πόρτατζ και δημοσιεύθηκε και από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ως παράδειγμα ορθής χρήσης εξοπολισμού χαμηλού κόστους.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή