Τρένο με κλίνες ΜΕΘ στη Ρώμη

Τρένο με κλίνες ΜΕΘ στη Ρώμη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ βαγόνια και δύο ατμομηχανές έχει το νέο ιατρικό τρένο που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στον τερματικό σταθμό της Ρώμης στην Ιταλία, καθώς η γειτονική χώρα μάχεται πλέον με το κύμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού.

Τρία από τα βαγόνια διαθέτουν εξοπλισμό μονάδας εντατικής θεραπείας και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 21 ασθενείς, σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης του συστήματος υγείας της χώρας.

Ο συρμός έχει τη δυνατότητα να σπεύσει σε όποια περιοχή της ηπειρωτικής Ιταλίας αντιμετωπίσει άμεση ανάγκη στήριξης των νοσοκομείων της, διευκολύνοντας την περίθαλψη και τη μεταφορά ασθενών με Covid-19 σε σοβαρό στάδιο.

Εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρίας Ferrovie dello Stato, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων και της ελληνικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το τρένο μπορεί να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τόνισε μάλιστα ότι αποτελεί δημιούργημα της συνεργασίας της κρατικής εταιρίας σιδηροδρόμων με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίαμ τον Ερυρθό Σταυρό και τις υγειονομικές αρχές της Λομβαρδίας (στη βόρεια Ιταλία) που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Τα τρένα έχουν μπει από την προηγούμενη άνοιξη στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με τη μετατροπή βαγονιών σε θαλάμους αρνητικής πίεσης για τη μεταφορά ή και επί τόπου περίθαλψη ασθενών σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Η τελευταία εφάρμοσε σε σημαντικό βαθμό τη μεταφορά ασθενών από την επιβεβαρυμένη ανατολική πλευρά της χώρας προς νοσοκομειακές μονάδες στη δυτική Γαλλία πριν έναν χρόνο.

Όπως είπε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, το τρένο-νοσοκομείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για φυσικές καταστροφές.

Τη Δευτέρα η Ιταλία ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς από την πανδημία, καταγράφοντας 318 νέους θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΕFE, EPA, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή