Η Ρωσία μηνύει Google, Facebook και Twitter για μη… λογοκρισία
ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Η Ρωσία μηνύει Google, Facebook και Twitter για μη… λογοκρισία

54" χρόνος ανάγνωσης

Η Μόσχα καταθέτει σειρά μηνύσεων εναντίον των κορυφαίων διαδικτυακών εταιριών Google, Facebook, Twitter, Tik Tok και Telegram για μη αφαίρεση αναρτήσεων που υποτίθεται πως καλούσαν παιδιά σε παράνομες διαμαρτυρίες, όπως αναφέρει την Τρίτη το πρακτορείο Interfax.

Επικαλούμενο ανακοίνωση δικαστηρίου στη Μόσχα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι υπάρχουν τρεις μηνύσεις κατατεθημένες σε βάρος καθεμιάς από τις Google, Facebook και Twitter, με κατηγορίες για παραβιάσεις που επισύρουν ποινές 4 εκατομμυρίων ρουβλιών (43.000 ευρώ) η καθεμιά. Μηνύσεις κατατέθηκαν επίσης κατά των Tik Tok και Telegram.

Οι υποθέσεις αφορούν στις διαμαρτυρίες που σάρωσουν τις προηγούμενες εβδομάδες τη Ρωσά σχετικά με τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει ο έγκλειστος πλέον στις φυλακές αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο δηλητηριασμένος τοπερασμένο καλοκαίρι Ρώσος πολιτικός, επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίει πλέον ποινή κάθειρξης 30 μηνών. Οι διαδηλώσεις υπέρ του τέθηκαν από το ρωσικό κράτος εκτός νόμου, και η Μόσχα κατηγόρησε τη Δύση ότι υποκινεί τις διαμαρτυρίες με στόχο την αποσταθεροποίηση του ρωσικού καθεστώτος.

Το πρκατορείο Interfax πρόσθεσε στο ρεπορτάζ του ότι οι μηνύσεις κατά των Google, Facebook και Twitter πρόκειται να δικαστούν στις 2 Απριλίου.

Πηγή: Reuters