ΗΠΑ: Εφαρμογή βρίσκει εθελοντές για εμβόλια που θα καταστρέφονταν

ΗΠΑ: Εφαρμογή βρίσκει εθελοντές για εμβόλια που θα καταστρέφονταν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση για τη διοχέτευση δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού που διαφορετικά θα καταστρέφονταν δίνει εφαρμογή μιας νεοφυούς εταιρίας στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας εθελοντές άμεσης ετοιμότητας για να εμβολιαστούν όπου προκύψει αδιάθετη δόση.

Ενώ στην Ελλάδα υπάρχει σύστημα διάθεσης των δόσεων που περίσσεψαν στις ένοπλες δυνάμεις με μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στις ΗΠΑ που είναι πολύ πιο ανοικτή η διαδικασία χορήγησης εμβολίων με διάθεση και σε φαρμακεία, οι αδιάθετες δόσεις καταλήγουν συχνά σε… πελάτες που μπαίνουν μέσα στη νύχτα σε φαρμακείο για να αγοράσουν ένα σνακ ή μια ασπιρίνη, ή σε φίλους και φίλες νοσηλευτών. Κι αυτό διότι τα φιαλίδια που έχουν αποψυχθεί πρέπει να χρησιμοποιηθούν ή να πεταχτούν.

Εκεί τώρα παρεμβαίνει μια εταίρια με το όνομα Dr. B, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, που έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την άμεση ανεύρεση εθελοντών για εμβολιασμό ανά περιοχή.

Η startup εταιρία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, άρχισε τον Φεβρουάριο να… προξενεύει με μεγάλη αποτελεσματικότητα διαθέσιμους για άμεσο εμβολιασμό πολίτες με διαθέσιμες δόσεις, καταγράφοντας ήδη πάνω από 500.000 εθελοντές για εμβόλιο της τελευταίας στιγμής που διαφορετικά θα καταστρεφόταν.

Η εγγραφή στη λίστα του Dr. B είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι η εγγραφή και των παρόχων των εμβολίων, με περίπου 200 από αυτούς να έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συμμετοχής. Δύο ιστοσελίδες εμβολιασμού σε πολιτείες των ΗΠΑ έχουν μάλιστα αρχίσει ήδη να εφαρμόζουν δοκιμαστικά την εφαρμογή.

Όσο για το… παράξενο όνομα της εταιρίας, ο ιδρυτής της, Σάιρους Μασούμι, έχει την απάντηση: Πρόκειται για το όνομα με το οποίο ήταν γνωστός ο παππούς του, ο Δρ. Μπούμπα, που ήταν γιατρός τον καιρό της προηγούμενης μεγάλης πανδημίας, αυτής της ισπανικής γρίππης το 1918.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή