Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί θα είναι οι πρώτοι στους οποίους θα χορηγηθούν εμβόλια κατά της Covid-19, αλλά οποιοδήποτε πλεόνασμα εμβολίων θα μοιραστεί με άλλες χώρες του κόσμου, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Θα ξεκινήσουμε και θα διασφαλίσουμε ότι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι, αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν σε δημοσιογράφους μετά από κοινή ανακοίνωση με τους διευθύνοντες συμβούλους της Johnson & Johnson και της Merck για την προσπάθεια παρασκευής περισσότερων εμβολίων.

«Εάν έχουμε πλεόνασμα, θα το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμευτεί να χορηγήσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX για τη διανομή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες.

«Πράσινο φως» για το πακέτο των 1,9 τρισ.

Νωρίτερα, το πακέτο στήριξης από τις συνέπειες της πανδημίας, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Έχοντας ήδη περάσει από τη Γερουσία, το πακέτο κατευθύνεται τώρα στο γραφείο του κ. Μπάιντεν προς υπογραφή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να κυρώσει τον νόμο την Παρασκευή, εγκαίρως, προκειμένου να αποφύγει την προγραμματισμένη αναστολή έκτακτων επιδομάτων ανεργίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή