Η εκδίκηση της Μέγκαν

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ΙΤV «Good Morning Britain» εγκατέλειψε ένας εκ των συμπαρουσιαστών της, ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν εξαιτίας της έντονης κριτικής που άσκησε στη Μέγκαν Μαρκλ. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, ήρθε σε αντιπαράθεση, πάντα σε απευθείας μετάδοση, με τον συνάδελφό του Αλεξ Μπέρσφορντ και αποχώρησε επεισοδιακά από το στούντιο. 

Ο Πιρς Μόργκαν κατακεραύνωσε τον πρίγκιπα Χάρι και κυρίως τη Μέγκαν Μαρκλ, την οποία αποκάλεσε «πριγκίπισσα Πινόκιο», για τη συνέντευξη στην Οπρα Γουίνφρεϊ και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στις αναφορές της δούκισσας του Σάσεξ στην ψυχική της υγεία και στον αυτοκτονικό ιδεασμό από τον οποίο υπέφερε. Η Μέγκαν είχε αποκαλύψει ότι όταν αναζήτησε βοήθεια από τη βασιλική οικογένεια για να ξεπεράσει το ψυχικό της πρόβλημα, ενημερώθηκε απλώς ότι κάτι τέτοιο δεν θα «φαινόταν ωραίο» για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

Ο Μόργκαν, όταν ερωτήθηκε στην εκπομπή της Δευτέρας εάν είχε πεισθεί από τους ισχυρισμούς της Μέγκαν, απάντησε: «Σε ποιον πήγε; Tι της είπε; Λυπάμαι, Μέγκαν Μαρκλ, αλλά δεν πιστεύω ούτε μία λέξη. Και το μετεωρολογικό δελτίο να μου διάβαζε δεν θα την πίστευα». Ο Μπέρσφορντ απέδωσε την υπέρμετρη επιθετικότητα έναντι της δούκισσας σε «ανοικτούς λογαριασμούς» και «κυρίως στο ότι τον απέκλεισε από τον κύκλο της». Εμβρόντητος και οργίλος ο Πιρς Μόργκαν έβγαλε τα μικρόφωνα και αποχώρησε από το στούντιο. 

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, η Ofcom (το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο) είχε λάβει πάνω από 40.000 καταγγελίες κατά του δημοσιογράφου και ξεκίνησε την έρευνα του συμβάντος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, απευθείας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV διαμαρτυρήθηκε η ίδια η δούκισσα του Σάσεξ, εκφράζοντας στο διάβημά της έντονη ανησυχία για την επίδραση που θα έχουν οι θέσεις του Μόργκαν στη διαχείριση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και την πιθανή βλάβη που θα προκαλέσουν σε άτομα που, επίσης, μπορεί να σκέπτονται να θέσουν τέλος στη ζωή τους. Εικάζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ITV, Κάρολιν Μακόλ, απαίτησε από τον Μόργκαν να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά να κάνει, επιλέγοντας την οδό της εξόδου. Παρά τις εξελίξεις και χθες ο Πιρς Μόργκαν επέμεινε στις θέσεις του αναφορικά με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Λίγο πριν από την έναρξη της χθεσινής πρωινής εκπομπής, σχολίασε στο Twitter: «Τη Δευτέρα είπα ότι δεν πίστεψα τη Μέγκαν Μαρκλ για όσα είπε στη συνέντευξή της. Είχα καιρό να το σκεφτώ και εξακολουθώ να μην την πιστεύω. Η ελευθερία του λόγου είναι μία αρχή για την οποία θα ήμουν ευτυχής να πεθάνω. Σας ευχαριστώ τόσο για την αγάπη όσο και για το μίσος. Θα αποσυρθώ για να περάσω χρόνο με τις απόψεις μου». Το σχόλιο συνοδεύει μία φωτογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ, η οποία αναγράφει: «Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ελευθερία του λόγου έγκειται στο δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν, αλλά αν κανείς τους απαντήσει, τότε αυτό είναι εξοργιστικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή