Αποζημίωση, με συμμάχους αμερικανικές εταιρίες, επιζητεί η Άγκυρα για τα F-35

Αποζημίωση, με συμμάχους αμερικανικές εταιρίες, επιζητεί η Άγκυρα για τα F-35

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποζημίωση σκοπεύει να ζητήσει η Τουρκία για τη διακοπή του προγράμματος παραγωγής πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-35, λόγω κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρίες που θα βοηθούσαν στην παραγωγή και υφίστανται κι εκείνες απώλειες από τις κυρώσεις αυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ την Παρασκευή.

Τόσο η Άγκυρα όσο και εδρεύουσες στις ΗΠΑ εταιρίες έχουν οικονομικές απώλειες από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, είπε την Πέμπτη ο επικεφαλής του κυριότερου οργανισμού αμυντικών προμηθειών και ανάπτυξης της Τουρκίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

O επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών Ισμαΐλ Ντεμίρ τόνισε ότι τουρκικές εταιρίες είχαν συνάψει συνεργασίες με αμερικανικές για την παραγωγή τμημάτων των F-35.

«Θεωρούμε ότι αυτή τη διαδικασία θα εκτελεστεί ευκολότερα εάν συμμετάσχουν [και οι αμερικανικές εταιρίες] καθώς δεν είναι μόνο η τουρκική πλευρά που υποφέρει εδώ. Αυτό θα προσθέσει βάρος 500-600 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα», είπε ο κ. Ντεμίρ.

«Η Τουρκία δεν είναι η μόνη πλευρά που ζητεί αυτό που δικαιούται. Σκοπός είναι να αποζημιωθούν όλες οι εταιρίες, χώρες και δομές που επλήγησαν από αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η Τουρκία έχει μπει σε συζητήσεις με όλους τους πληττόμενους για κοινή δράση ενάντια στην απόφαση περί κυρώσεων της Ουάσιγκτον.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή