AstraZeneca: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων»

AstraZeneca: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων παρείχε η AstraZeneca, ανακοινώνοντας πως πραγματοποίησε ελέγχους σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιό της κατά της κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με την εταιρεία, κάλυψαν 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προσεκτικός έλεγχος όλων των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας περισσότερων από 17 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυξημένου κινδύνου πνευμονικής εμβολής, εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης ή θρομβοκυτταροπενίας σε οποιαδήποτε καθορισμένη ηλικιακή ομάδα, φύλο, παρτίδα (εμβολίων) ή σε οποιαδήποτε χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της AstraZeneca Plc.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη μάχη κατά των μεταλλάξεων

Σημειώνεται ότι οι αρχές στη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου, ενώ η Αυστρία σταμάτησε να χρησιμοποιεί μια παρτίδα εμβολίων AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα, διερευνώντας έναν θάνατο από θρόμβωση.

Η Ιρλανδία ανέστειλε την Κυριακή προσωρινά το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμη: Νέα άνοδος στους διασωληνωμένους

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόσθετες δοκιμές έχουν διεξαχθεί και συνεχίζουν να διεξάγονται, τόσο από την ίδια όσο και από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.

Κατά την AstraZeneca, καμία από τις επαναληπτικές δοκιμές δεν έχει ανησυχητικά αποτελέσματα, ενώ δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα ζητήματα που να σχετίζονται με την ποιότητα οποιασδήποτε παρτίδας εμβολίων.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Την Κυριακή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ: Κανένας λόγος να μην χρησιμοποιούμε το εμβόλιο της AstraZeneca

Λαμβάνοντας υπόψη τις αξιολογήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και της Αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή