Μιανμάρ: Παρέμβαση ΟΗΕ για το «λουτρό αίματος» – 38 νεκροί την Κυριακή

Μιανμάρ: Παρέμβαση ΟΗΕ για το «λουτρό αίματος» – 38 νεκροί την Κυριακή

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη Μιανμάρ, κατά την καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια στο πραξικόπημα.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ, καταδίκασε το «λουτρό αίματος» στη χώρα, τονίζοντας πως έχει λάβει συνταρακτικές πληροφορίες για φόνους, βιαιοπραγίες κατά των διαδηλωτών και βασανισμούς κατά των πολιτικών κρατουμένων.

«Οι στρατιωτικοί αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτές οι βαρβαρότητες πλήττουν κάθε προοπτική ειρήνης και σταθερότητας στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Επιτετραμμένος ΟΗΕ: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Μιανμάρ

Η κυβέρνηση της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία της Αούνγκ Σαν Σου Τσι ανατράπηκε από την στρατιωτική χούντα την 1η Φεβρουαρίου.

Έκτοτε, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά καταστέλλονται όλο και πιο βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στους δρόμους της Μιανμάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή