Εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εκ νέου εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία, κατά 20% την τελευταία εβδομάδα, προειδοποιεί λοιμωξιολόγος του γερμανικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI).

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος. Αυτό δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί. Και σε αυτό το σημείο έχουμε χαλαρώσει τους περιορισμούς και αυτό επιταχύνει την εκθετική αύξηση», επεσήμανε ο καθηγητής Ντιρκ Μπρόκμαν στη γερμανική τηλεόραση ARD.

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε για άλλη μια φορά να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμη και όταν δεν υπάρχει «ταξιδιωτική προειδοποίηση» για μια περιοχή.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των «περιοχών κινδύνου» του Ινστιτούτου «Robert-Koch», με αποτέλεσμα αυτομάτως να αρθεί και η σχετική ταξιδιωτική οδηγία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπαρ τόνισε: «Η απουσία ταξιδιωτικής προειδοποίησης δεν αποτελεί πρόσκληση για ταξίδια. Εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε να αποφεύγονται όλα τα μη αναγκαία ταξίδια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή