ΚΟΣΜΟΣ

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία

Για εκ νέου εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία, κατά 20% την τελευταία εβδομάδα, προειδοποιεί λοιμωξιολόγος του γερμανικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI).

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος. Αυτό δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί. Και σε αυτό το σημείο έχουμε χαλαρώσει τους περιορισμούς και αυτό επιταχύνει την εκθετική αύξηση», επεσήμανε ο καθηγητής Ντιρκ Μπρόκμαν στη γερμανική τηλεόραση ARD.

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε για άλλη μια φορά να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμη και όταν δεν υπάρχει «ταξιδιωτική προειδοποίηση» για μια περιοχή.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των «περιοχών κινδύνου» του Ινστιτούτου «Robert-Koch», με αποτέλεσμα αυτομάτως να αρθεί και η σχετική ταξιδιωτική οδηγία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπαρ τόνισε: «Η απουσία ταξιδιωτικής προειδοποίησης δεν αποτελεί πρόσκληση για ταξίδια. Εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε να αποφεύγονται όλα τα μη αναγκαία ταξίδια».