Βρετανία: Βίαιη διάλυση ολονυχτίας για την Εβεραρντ

Βρετανία: Βίαιη διάλυση ολονυχτίας για την Εβεραρντ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη βαθιά ανησυχία του για τα πλάνα που δείχνουν την αστυνομία να απομακρύνει γυναίκες από την ολονυχτία για τη δολοφονία της Σάρα Eβεραρντ. Η αστυνομία του Λονδίνου ήρθε αντιμέτωπη με επίσημη έρευνα για τις ενέργειές της μετά την παρέμβασή της το Σάββατο το βράδυ στη δημόσια συγκέντρωση για τη 33χρονη Σάρα Eβεραρντ, η οποία εξαφανίστηκε καθώς περπατούσε προς το σπίτι της στις 3 Μαρτίου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σορός που εντοπίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη σε δασική περιοχή στο Κεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου, ανήκει στην 33χρονη, ενώ εν ενεργεία αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας έχει συλληφθεί με την κατηγορία της απαγωγής και δολοφονίας.

«Οπως όλοι όσοι είδαν τα πλάνα, ανησυχώ βαθιά για τα βίντεο από την Κλάπαμ Κόμον το Σάββατο το βράδυ», δήλωσε ο Τζόνσον. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παρά τους περιορισμούς ενάντια στην πανδημία της COVID-19. Στα πλάνα, οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες σε γυναίκες και τις απομάκρυναν από τη συγκέντρωση στο Κλάπαμ Κόμον. Ο θάνατος της Εβεραρντ προκάλεσε τεράστια θλίψη και απογοήτευση στους Βρετανούς λόγω της αποτυχίας της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινωνίας να αντιμετωπίσει τη βία κατά των γυναικών.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε πως θα προεδρεύσει σε συνάντηση των ανώτερων υπουργών και της αστυνομίας για να εξετάσει τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να προστατευθούν οι γυναίκες και να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι της χώρας είναι ασφαλείς. «Ο θάνατος της Σάρα Εβεραρντ πρέπει να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να εξαλείψουμε τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και να κάνουμε κάθε μέρος του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης να λειτουργεί για την προστασία και την υπεράσπισή τους», δήλωσε.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είπε ότι η απάντηση της αστυνομίας δεν ήταν η πρέπουσα. Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως «οι σκηνές από την Κλάπαμ Κόμον είναι απαράδεκτες. Η αστυνομία έχει την ευθύνη να επιβάλει τα μέτρα της πανδημίας, αλλά από εικόνες που έχω δει είναι σαφές ότι η απάντηση μερικές φορές δεν ήταν ούτε κατάλληλη ούτε λογική. Είμαι σε επαφή με την αρχηγό της αστυνομίας και ζητώ επειγόντως εξηγήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή