Σε κατάσταση πολιορκίας η Ευρώπη λόγω πανδημίας

Σε κατάσταση πολιορκίας η Ευρώπη λόγω πανδημίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επί ξυρού ακμής» βρίσκεται πάλι η Ευρώπη, λόγω πανδημίας. Το τρίτο κύμα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο εξαιτίας της υπερμεταδοτικής βρετανικής μετάλλαξης, αλλά και άλλων μεταλλαγμένων στελεχών, όπως το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο. 

Στην Ιταλία καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων. Ετσι από χθες τέθηκαν σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία και πολλές άλλες περιφέρειες. Οι Ιταλοί δεν πρόκειται να κάνουν Πάσχα ούτε φέτος, αφού εκείνο το Σαββατοκύριακο (3-5 Απριλίου) θα χαρακτηριστεί όλη η χώρα «κόκκινη ζώνη», και θα τεθεί σε καθολικό lockdown. 

Κόκκινος συναγερμός και στη Γαλλία, με το επίκεντρο του νέου κύματος να είναι το Παρίσι. Χθες περισσότεροι από 100 ασθενείς διακομίστηκαν από νοσοκομεία της πρωτεύουσας σε περιφέρειες με περισσότερες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προκειμένου να δώσει την κλίμακα του προβλήματος, δήλωσε ότι κάθε 12 λεπτά ένας Παριζιάνος με κορωνοϊό εισάγεται σε ΜΕΘ.

Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε χθες και στη Γερμανία, όπου οι εντατικολόγοι προειδοποίησαν ότι είναι αναγκαία η άμεση επιστροφή του καθεστώτος αυστηρού lockdown προκειμένου να μετριαστεί η δριμύτητα του τρίτου πανδημικού κύματος. 

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο «εθνικός λοιμωξιολόγος» των ΗΠΑ, δρ Αντονι Φάουτσι, κάλεσε τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενθαρρύνει τους Ρεπουμπλικανούς να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. «Κάτι τέτοιο θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο δρ Φάουτσι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews. «Θα έκανε τεράστια διαφορά. Ο Τραμπ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Ρεπουμπλικανούς». 

Τέλος, ο διεθνούς φήμης Αμερικανός τσελίστας Γιο Γιο Μα γιόρτασε τη δεύτερη δόση εμβολίου που έκανε σε εμβολιαστικό κέντρο της Μασαχουσέτης παίζοντας, επί ένα τέταρτο, συνθέσεις των Μπαχ και Σούμπερτ σε όσους περίμεναν να εμβολιαστούν. Οπως ήταν φυσικό, καταχειροκροτήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή