Καταστροφικό το 2020 για τα γαλλικά αεροδρόμια

Καταστροφικό το 2020 για τα γαλλικά αεροδρόμια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταστροφικό» για τα γαλλικά αεροδρόμια ήταν το 2020, καθώς καταγράφικη πτώση της κίνησης κατά 67,3%, σύμφωνα με την Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων (UAF).

Μάλιστα, η UAF -κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου- διευκρίνισε ότι οι αερολιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας δέχθηκαν 70 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, έναντι 214 εκατ. που είχαν δεχθεί το 2019.

Η κατάρρευση της δραστηριότητας των αεροδρομίων του Παρισιού, οι οποίες συγκεντρώνουν το 51,9% της κυκλοφορίας της χώρας, ήταν ισχυρότερη από τον μέσο όρο στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ (-70,8%), κύρια πύλη εισόδου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Επωφελούμενα από προκαταβολές 300 εκατομμυρίων ευρώ το 2020 και 250 εκατομμυρίων το 2021 προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες τους για την ασφάλεια και την προστασία, τα αεροδρόμια μπόρεσαν επίσης να βασιστούν στα μέτρα μερικής δραστηριότητας, αλλά η κρίση έχει ήδη οδηγήσει σε μια απώλεια του 10% του εργατικού δυναμικού τους.

Παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια μείωσαν τα κόστη τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τα πάγια έξοδα αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της UAF Τομά Ζουέν. «Οι απώλειες του κύκλου εργασιών ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε. 

Η Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων ελπίζει στην έναρξη της ανάκαμψης το καλοκαίρι, η οποία διαφαίνεται «πιο αισιόδοξη»,  λόγω της προσεχούς άφιξης ενός ευρωπαϊκού υγειονομικού διαβατηρίου, το οποίο θα επιτρέψει την άρση των μέτρων καραντίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή