Καταγγέλλουν παρατυπίες στον διορισμό Κάβανο

Καταγγέλλουν παρατυπίες στον διορισμό Κάβανο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ερευνα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για παρατυπίες στον διορισμό του αμφιλεγόμενου δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μπρετ Κάβανο, ζήτησε Δημοκρατικός γερουσιαστής. Ο Κάβανο ήταν επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ και η ανάδειξή του στο πανίσχυρο αξίωμα του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου προχώρησε παρά τις καταγγελίες για απόπειρα βιασμού και τις δεκάδες προσφυγές εις βάρος του για παραβάσεις δεοντολογίας. 

Η μάχη για τον διορισμό του Κάβανο, το 2018, είχε καθηλώσει στις τηλεοπτικές οθόνες τα βλέμματα μεγάλης μερίδας του αμερικανικού πληθυσμού, καθώς η καθηγήτρια ψυχολογίας Μπλέιζι Φορντ περιέγραφε τον βίαιο τρόπο με τον οποίο ο 18χρονος Κάβανο επιχείρησε να τη βιάσει και της έκλεινε το στόμα οδηγώντας την σχεδόν στην ασφυξία. Παρότι η Φορντ είχε περάσει τεστ αλήθειας από το FBI και παρότι κατέθεσε δημοσίως την εμπειρία της, η επιτροπή αρμόδια για τον έλεγχο καταλληλότητας (background check) του Κάβανο ουδέποτε κάλεσε την ίδια ή τον δικαστή για να ερευνήσει την κατηγορία.

Επίσης, μία γραμμή καταγγελιών αναφορικά με τον Κάβανο, που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην υπόθεση, μετατράπηκε σε «καταβόθρα» που απορρόφησε καταγγελίες χωρίς ποτέ να διερευνηθούν. Αυτά ισχυρίζεται ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Σέλντον Γουάιτχαουζ σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, τον οποίο προτρέπει να εξετάσει την «ψεύτικη» διαδικασία έγκρισης του Κάβανο από το FBI. Μεταξύ των σκιών στον πρότερο βίο του Κάβανο περιλαμβάνεται η εξαφάνιση με τη βοήθεια άγνωστου χορηγού χρέους 60.000 έως 200.000 ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες, είχε συσσωρεύσει λόγω αδυναμίας στον τζόγο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή