Συνεχίζεται η κόντρα Μέγκαν – ανακτόρων

Συνεχίζεται η κόντρα Μέγκαν – ανακτόρων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η βεντέτα ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια και τη Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζεται, με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να προσλαμβάνει ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία προκειμένου να διερευνήσει τις κατηγορίες ότι η έκπτωτη πριγκίπισσα έκανε μπούλινγκ σε μέλη της βασιλικής αυλής. Σε αντιδιαστολή με την επίσημη διερεύνηση της καταγγελίας που βαρύνει τη Μαρκλ, οι δικές της για ρατσισμό και ψυχρή αντιμετώπιση από τα ανάκτορα θα «διερευνηθούν ιδιωτικώς», όπως δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ. 

Στον απόηχο της καταιγιστικής συνέντευξης που παραχώρησαν η Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στην Αμερικανίδα τηλεστάρ Οπρα Γουίνφρεϊ στις 7 Μαρτίου, ο πρίγκιπας Κάρολος, πατέρας του Χάρι, φέρεται να ετοιμαζόταν να εκδώσει διάψευση σημείο προς σημείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, oι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν. Ακολούθησε η ανακοίνωση ότι το παλάτι δίνει βάρος στις κατηγορίες εις βάρος της Μαρκλ και προωθεί τη διερεύνησή τους. 

Πυροσβεστικά, αλλά με σαφή προτίμηση προς τη Μαρκλ, παρενέβη στη συζήτηση η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Η 57χρονη Ομπάμα χαρακτήρισε «σπαρακτική» τη συνέντευξη. «Οπως έχω πει και στο παρελθόν, η φυλή δεν είναι κάτι καινούργιο για τους μη λευκούς, ως εκ τούτου δεν εξεπλάγην που άκουσα πώς ένιωθε». Η μητέρα της Μέγκαν είναι μαύρη και ο πατέρας της λευκός, ενώ μεταξύ όσων κατήγγειλε η 39χρονη πριγκίπισσα σχετικά με το παλάτι ήταν ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας, το οποίο δεν κατονόμασε, εξέφρασε ανησυχία για το χρώμα του παιδιού της. 

«Προσεύχομαι για μεταμέλεια και αποκατάσταση των σχέσεων, ώστε αυτή η στιγμή να μπορεί να λειτουργήσει ως δίδαγμα για όλους μας», δήλωσε η Ομπάμα. Υπέρ της Μαρκλ είχε ταχθεί και η Χίλαρι Κλίντον, η οποία μάλιστα είχε σημειώσει ότι στο παρελθόν είχε υποστεί και η ίδια την «περιποίηση» των βρετανικών ταμπλόιντ. Η Κλίντον επέκρινε τη βασιλική οικογένεια για το ότι «δεν προστάτευσε μια νεαρή γυναίκα που απλώς προσπαθούσε να ζήσει τη ζωή της».

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, εξήλθε χθες από το νοσοκομείο μετά 29 ημέρες νοσηλείας. Ο Φίλιππος, που θα γιορτάσει τα 100 του χρόνια τον Ιούνιο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή