Λευκός Οίκος: Οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους

Λευκός Οίκος: Οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναλόγως υψηλούς τόνους αντέδρασε ο Λευκός Οίκος στην απόφαση της Μόσχας να ανακαλέσει τον πρέσβη της από την Ουάσιγκτον.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τζεν Ψάκι αναφέρει ότι «η Ρωσία θα λογοδοτήσει» με αφορμή όσα αναφέρονται στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών περί ανάμειξης της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η κ. Ψάκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση των Δημοκρατικών του Τζο Μπάιντεν τηρεί μία διαφορετική στάση στις σχέσεις με τη Ρωσία από ό,τι ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ.

«Σίγουρα, οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», ανέφερε η κ. Ψάκι στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία-1» και αναφερόμενη στην ανάκληση του πρέσβη σημείωσε ότι «δεν θυμάται» να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Ερωτηθείσα, συγκεκριμένα, «πόσο άνευ προηγουμένου» μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα είναι αρκετά φορτισμένη, θα πω απλώς, ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Η ίδια προσέθεσε ότι πρόκειται «για ανάκληση για διαβουλεύσεις» και πρέπει να είμαστε «λιγότερο συναισθηματικοί», τονίζοντας ότι στο κείμενο των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα για το ίδιο θέμα έχουν ειπωθεί όλα.

Διαβάστε ακόμη: Μπάιντεν: «Φονιάς» ο Πούτιν, θα υποστεί τις συνέπειες

Με πληροφορίες από Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή