Ο κορωνοϊός φέρεται να σκότωσε τον πρόεδρο που τον αμφισβητούσε

Ο κορωνοϊός φέρεται να σκότωσε τον πρόεδρο που τον αμφισβητούσε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον κορωνοϊό, τον οποίον ο ίδιος αμφισβητούσε, φέρεται να πέθανε ο πρόεδρος της Τανζανίας, γνωρίζοντας τον θάνατο ξαφνικά στα 61 του χρόνια.

Ο Τζον Μαγκουφούλι απεβίωσε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Νταρ ες Σαλάαμ από καρδιακές επιπλοκές, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της χώρας Σάμια Σουλούχου Χασάν.

Έναν χρόνο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της αφρικανικής χώρας, και αφού είχε αμφισβητήσει την ύπαρξh του κορωνοϊού προκαλώντας τεράστιο ζήτημα στην Τανζανία, ο Μαγκουφούλι εξαφανίστηκε για τουλάχιστον 14 μέρες από τα φώτα της δημοσιότητας, με την αντιπολίτευση να αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος έχει κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη γειτονική Κένια.

Ο Μαγκουφούλι ήταν από τους μεγαλύτερους σκεπτικιστές περί του κορωνοϊού στην Αφρική και καλούσε τους άρρωστους συμπατριώτες του να θεραπευθούν διά της προσευχής και διά της εισπνοής ατμών από βότανα.

Τελικά την Τετάρτη η αντιπρόεδρος ανακοίνωσε τον θάνατο του προέδρου, για τον οποίον θα τηρηθεί 14ήμερο πένθος με τις σημαίες μεσίστιες. 

Η επίσης 61χρονη Σάμια Σουλούχου αναμένεται εντός της Πέμπτης να ορκιστεί πρόεδρος της χώρας της ανατολικής Αφρικής. Θα είναι η έκτη πρόεδρος στην ιστορία της χώρας και η πρώτη γυναίκα, καθώς και η πρώτη πρόεδρος καταγόμενη από την περιφέρεια της Ζανζιβάρης. Η θητεία της στην προεδρία θα λήξει το 2025.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή