Οι Βρετανοί σχεδιάζουν προώθηση μεταναστών στην Τουρκία και αλλού

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν προώθηση μεταναστών στην Τουρκία και αλλού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο μεταφοράς και προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών από τη Βρετανία στην Τουρκία και άλλες περιοχές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης επεξεργάζεται το Λονδίνο σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου.

Το σχέδιο της υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Πρίτι Πατέλ αφορά στους μετανάστες που διασχίζουν λαθραία τη Μάγχη ή φθάνουν από άλλο σημείο διά θαλάσσης στη Βρετανία.

Σκοπός του Λονδίνου είναι να στέλνει αλλού όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα, τόσο για λόγους αποσυμφόρησης των μεταναστευτικών δομών όσο και για αποθάρρυνση των μεταναστών να περάσουν στη Βρετανία, με στόχο της κυβέρνησης την καταπολέμηση της διακίνησης από επιτήδειους.

Όπως αποκαλύπτουν οι Times και η Daily Mail, όσοι διασχίζουν τη Μάγχη από μια ασφαλή χώρα όπως η Γαλλία θα θεωρούνται αυτομάτως μη αποδεκτοί και τα αιτήματα ασύλου που θα καταθέτουν θα απορρίπτονται. Ακολούθως θα αποστέλλονται σε τρίτη χώρα, με την Τουρκία να αποτελεί βασική επιλογή προορισμού των σχετικών επαναπροωθήσεων του Λονδίνου.

Άλλες επιλογές πάντως είναι επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός Βρετανίας, όπως η Νήσος Μαν και το Γιβραλτάρ.

Ήδη Βρετανοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν αρχίσει συζητήσεις με αρκετές χώρες εκτός ΕΕ για να τους στέλνουν μετανάστες έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κατά το αντίστοιχο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η Αυστραλία.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν ήδη χαρακτηρίσει τις ιδέες αυτές απάνθρωπες, ενώ ειδικός στα θέματα μετανάστευσης προειδοποιεί ότι το σχέδιο αυτό κινδυνεύει να καταρρεύσει προ δικαστηρίου, μολονότι παραδέχεται ότι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την προώθηση ατόμων σε άλλη χώρα.

Πηγή: The Times, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή