Ήττα CDU μόλις αποχωρήσει η Μέρκελ βλέπουν οι Γερμανοι

Ήττα CDU μόλις αποχωρήσει η Μέρκελ βλέπουν οι Γερμανοι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, το 54%, αναμένει ότι το τέλος της καγκελαρίας της Μέρκελ θα σημάνει επίσης και το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκoινωνιστές (CSU).

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) και δημοσιεύεται σήμερα.

Πάντως, μόνο το 29% των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και το 24% του βαυαρικού του βραχίονα, του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), αναμένουν ότι τα κόμματα της προτίμησής τους θα απολέσουν την εξουσία μετά την αποχώρηση της καγκελαρίου Μέρκελ στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές.

Οι υποστηρικτές όλων των άλλων κομμάτων βλέπουν όμως κυβερνητική αλλαγή: Το 69% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το 71% των Πρασίνων (Die Gruenen), το 73% των υποστηρικτών της Αριστεράς (Die Linke), το 53% των Φιλελευθέρων (FDP) και το 60% των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία ( AfD) θεωρούν ότι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές θα απολέσουν την εξουσία στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Οι Σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο υποψήφιος του κόμματός τους για την καγκελαρία, ο νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, θα είναι ο καλύτερος διάδοχος της Μέρκελ λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του σε κυβερνητικές θέσεις, αλλά και αυτοί σε ποσοστό μόνο 54%, ενώ επί του συνόλου των ψηφοφόρων την γνώμη αυτή συμμερίζεται μόνο ένα μικρό ποσοστό, το 20%», είπε στο RND o διευθυντής της Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή