Ερντογάν: Προκαλούν Ελλάδα και Κύπρος

Ερντογάν: Προκαλούν Ελλάδα και Κύπρος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Oλοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε προς τους ευρωπαίους αξιωματούχους πως «η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει εποικοδομητικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Παρά τις προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυτή τη στάση».

Στη συνάντηση εξετάστηκε ο τρόπος ανάπτυξης των σχέσεων Τουρκίας – E.E. « Ελπίζω η έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο να εστιάσει την προσοχή της στην θετική ατζέντα και να περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-E.E και να έχει αντικειμενική και εποικοδομητική στάση για τις σχέσεις» ανέφερε ο Ερντογάν και επανέλαβε την πρόταση του για την διοργάνωση της Διάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην τηλεδιάσκεψη μαζί με τον Ερντογάν από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή