Βρετανία: Ρεκόρ χορήγησης εμβολίων για δεύτερη ημέρα

Βρετανία: Ρεκόρ χορήγησης εμβολίων για δεύτερη ημέρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία χορήγησε χθες 873.784 εμβόλια κατά της COVID-19, καταγράφοντας ρεκόρ χορήγησης για δεύτερη ημέρα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Περισσότερα από 26,8 εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα ή αριθμός μεγαλύτερος από το 50% των ενηλίκων, έχουν τώρα λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Περισσότερα από 2,1 εκαοτμμύρια ανθρώπων έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

«Αυτή η ομαδική προσπάθεια-μαμούθ αποδεικνύει το καλύτερο για τη Βρετανία» έγραψε σήμερα στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον παρότρυνε τον καθένα να δεχτεί ένα εμβόλιο, όταν προσκληθεί για τον εμβολιασμό του.

Η προώθηση εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία, είναι η ταχύτερη από κάθε άλλη μεγάλη οικονομία.

Ωστόσο, υπήρξε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων εξαιτίας μιας χαοτικής επαναπροώθησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca αμφισβητήθηκε επανειλημμένα.

Οι υγειονομικές αρχές στην ΕΕ και στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των ενδεχόμενων κινδύνων, ενώ ο ίδιο εμβόλιο, υποστήριξε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Κρούσματα

Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσαν το τελευταίο 24ωρο στους 33, στον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από τις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Καταγράφηκαν επίσης 5.312 νέα κρούσματα. Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 38.145, είναι δηλαδή μειωμένα κατά 4,4% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή