ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Σωστικά συνεργεία διέσωσαν 20 σκύλους από πλημμυρισμένο κυνοτροφείο

Αυστραλία: Σωστικά συνεργεία διέσωσαν 20 σκύλους από πλημμυρισμένο κυνοτροφείο

Είκοσι σκύλοι, που ζούσαν σε κυνοτροφείο βορειοδυτικά του Σίδνεϊ και κινδύνευαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, διασώθηκαν από τις υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτων αναγκών. 

Τα ζώα βρίσκονταν σε ημιβυθισμένα κλουβιά και γαύγιζαν, ενώ οι διασώστες πλησίαζαν με τις φουσκωτές βάρκες. 

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες των σκύλων είχαν απομακρύνει νωρίτερα πολλά ζώα, αλλά κάλεσαν τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων αναγκών για να βοηθήσουν με την μεταφορά των υπόλοιπων.

Τα σκυλιά, διασταύρωση βέλγικου μαλινουά και γερμανικού ποιμενικού, τοποθετήθηκαν σε κλουβιά μεταφοράς ζώων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις βάρκες, που ήταν δεμένη η μία με την άλλη.

«Αφού όλα τα ζώα και το προσωπικό μας είναι καλά, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει περισσότερο, όλα τα άλλα αντικαθίστανται», δήλωσε η Σάρον, εκπαιδεύτρια σκύλων και διαχειρίστρια του κυνοτροφείου.

Η νοτιοανατολική Αυστραλία πλήττεται σήμερα από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες πλημμύρες, τις χειρότερες των τελευταίων 60 ετών, οι οποίες ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πολλές παράκτιες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Αυστραλίας, βρίσκονται κάτω από το νερό, περιλαμβανομένων συνοικιών του Σϊδνεϊ.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν στα σπίτια τους και ότι 38 περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Η πυροσβεστική έχει λάβει τουλάχιστον 8.800 κλήσεις για βοήθεια.