Γερμανία: Προς παράταση lockdown έως τις 18 Απριλίου

Γερμανία: Προς παράταση lockdown έως τις 18 Απριλίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου αναμένεται να αποφασίσουν εντός της ημέρας η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια στη Γερμανία, ενόψει του Πάσχα (4 Απριλίου) και λόγω της μεγάλης «εκθετικής αύξησης» των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας βρίσκεται σήμερα στο 104 για όλη την Γερμανία, θεωρείται επομένως αναμενόμενη η ενεργοποίηση του «φρένου έκτακτης ανάγκης» που θεσπίστηκε στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Διαδηλώσεις και ταραχές κατά της καραντίνας

Σύμφωνα με το προσχέδιο επί του οποίου θα κληθούν σήμερα να συμφωνήσουν η κεντρική κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κρατιδίων, οποιαδήποτε σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών αναστέλλονται, ενώ η παρούσα κατάσταση συνεχίζεται έως τις 18 Απριλίου. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αποθαρρύνονται οι μετακινήσεις εκτός κρατιδίου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ταξίδια στο εξωτερικό ενόψει των διακοπών του Πάσχα και του μεγάλου ενδιαφέροντος που διαπιστώνεται για δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα. «Μόνο τα απολύτως απαραίτητα» ταξίδια πρέπει να πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, επισημαίνεται, ενώ εισάγεται η υποχρέωση διενέργειας τεστ πριν από το ταξίδι της επιστροφής, ανεξαρτήτως του εάν η περιοχή περιλαμβάνεται στις «επικίνδυνες» ή όχι, καθώς και η παραμονή σε καραντίνα.

Δείτε επίσης: Spiegel: Οσμή σκανδάλου σε κυβερνητική αγορά μασκών στην Γερμανία

Το έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο περιλαμβάνει ακόμη αναφορές σε ανάληψη μεγαλύτερης ευθύνης από τους επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων, με διευκόλυνση της τηλεργασίας, προσφορά τεστ και εντατική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή