Ν. Αναστασιάδης: Η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τη μορφή της λύσης στο Κυπριακό

Ν. Αναστασιάδης: Η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τη μορφή της λύσης στο Κυπριακό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τη μορφή της λύσης, έτσι ώστε να είναι λειτουργική και η Ευρωπαϊκή Ενωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Eίναι ξεκάθαρη θέση της Ευρώπης ότι επιθυμεί και θέλει να είναι παρούσα (στη Γενεύη) δοθέντος ότι αφορά ένα ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος που και σήμερα και στο μέλλον θα είναι ευρωπαϊκό. Συνεπώς έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τη μορφή της λύσης, έτσι ώστε να είναι λειτουργική και η ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιδιώξεις της Κύπρου από την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ, ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι «ένας δεύτερος στόχος μας είναι βεβαίως να μην είναι μόνο στο καλάθι τα οφέλη, αλλά και εκείνα τα μέτρα, τα μαστίγια, όπως αποκαλούνται, έτσι ώστε να παρακολουθείται η συνέπεια με τη οποία η Τουρκία, αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως απέχουσα από προκληκτικές ενέργειες».

«Ένα εύχομαι μόνο, να υπάρχει πραγματικά καλή θέληση από την Τουρκία να αλλάξει προσανατολισμούς και θέσεις, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε εκείνο το κοινό έδαφος που θα μας οδηγήσει σε μια βιώσιμη, λειτουργική λύση», επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πολιτικής ισότητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «την έχουμε ήδη αποδεχθεί από το 1991, την έχω επαναλάβει στο Κραν Μοντανά, όπως ακριβώς καθορίζεται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας 716 του 1991 και συνεπώς δεν τίθεται θέμα να με καλούν κάποιοι να αποδεχθώ κάτι που ήδη έχω αποδεχθεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή