ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις στα σύνορα για τη φιλοξενία ανήλικων μεταναστών

ΗΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις στα σύνορα για τη φιλοξενία ανήλικων μεταναστών

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα ανοίξει νέες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία ανήλικων μεταναστών στα νοτιοδυτικά σύνορα της χώρας, ανέφερε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Ανακοινώσαμε το άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων, θα ανακοινώσουμε και άλλες εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων, χώρους όπου τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σε εκπαιδευτικές, ακόμη και σε νομικές υπηρεσίες», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Νωρίτερα, η Ψάκι είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον θα ζητήσει από τις αρχές του Μεξικού και της Γουατεμάλας να βοηθήσουν ώστε να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αγωνίζεται να περιορίσει μια ανθρωπιστική κρίση στα σύνορά της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει στείλει απεσταλμένους στις δύο χώρες για συνομιλίες γύρω από το πώς θα διαχειριστούν την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που κατευθύνονται προς τα σύνορα.

Όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική αντιπροσωπεία θα ζητήσει τη στήριξη των ντόπιων αξιωματούχων, η Ψάκι απάντησε ότι «χρειάζεται να συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια στη ρίζα τους» καθώς και «για να μεταφέρουμε με σαφήνεια το μήνυμα ότι δεν είναι τώρα ώρα για να ταξιδέψουν».

Με πληροφορίες από Reuters