Μπλίνκεν: Σύμμαχος στο ΝΑΤΟ η Τουρκία–Στηρίζω τις διερευνητικές με Ελλάδα

Μπλίνκεν: Σύμμαχος στο ΝΑΤΟ η Τουρκία–Στηρίζω τις διερευνητικές με Ελλάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπλίνκεν.

Διαβάστε επίσης:
• Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: Στο χέρι της Τουρκίας η αποκλιμάκωση

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του στην πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση από τότε που ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου συζήτησαν επίσης για την αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα, γεγονός που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή