Μέρκελ: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μέρκελ: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβούλευση και για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ψηφιακού «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού» θα γίνει στο αποψινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Μέρκελ εξήγησε πως το πιστοποιητικό «πρέπει να παρουσιαστεί μέχρι το καλοκαίρι» και με αυτό «θα είναι εφικτό να καταγραφεί εντός ΕΕ εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή έχει υποβληθεί σε τεστ».

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσθεσε, έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την τεχνική εφαρμοσιμότητά του – το ίδιο κάνουν τα κράτη – μέλη και η Γερμανία. «Δεν είναι εύκολο έργο, με 27 κράτη – μέλη θα χρειαστούμε ακόμη μερικές εβδομάδες, διότι πρέπει να δούμε με μεγάλη ακρίβεια ποια δικαιώματα θα συνδέονται με αυτό το πιστοποιητικό. Η τεχνική εφαρμογή είναι σχετικά απλή αλλά αυτό το θέμα είναι ασφαλώς μεγάλης σημασίας», τόνισε η Καγκελάριος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή