ΕΕ: Ζωτικής σημασίας η βελτίωση της παραγωγής και παράδοσης εμβολίων

ΕΕ: Ζωτικής σημασίας η βελτίωση της παραγωγής και παράδοσης εμβολίων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωτικής σημασίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τη βελτίωση της παραγωγής στην Ευρώπη καθώς και τη βελτίωση στην ικανότητα παράδοσης των εμβολίων.

Ο Μισέλ ανέφερε ότι θα συζητηθεί εντατικά τις επόμενες εβδομάδες το ζήτημα του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού, «πώς θα έχουμε κάτι που θα βοηθήσει τους πολίτες να συνεχίσουν να κινούνται πιο ελεύθερα» όπως σημείωσε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος στην Ευρώπη και σε πολλά κράτη-μέλη τα κρούσματα βρίσκονται και πάλι σε άνοδο κυρίως λόγω της μετάλλαξης Β117», ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό σημείωσε ότι 4,1% έχει λάβει δύο δόσεις.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι η ΕΕ γνωρίζει ότι θα μπορούσε να είναι πιο Αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο υπάρχει η ίδια εικόνα επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής εξηγώντας ότι υπάρχει η moderna και η Pfizer/BioNtech «που παραδίδουν με αξιοπιστία», υπάρχει η Johnson & Johnson της οποίας το εμβόλιο είναι μονοδικό, ενώ η ΑstraZeneca έχει δεσμευτεί για λιγότερες δόσεις από τα συμβόλαια, 70 αντί για 180 εκατομμύρια.

Σχετικά με τα νέα κριτήρια που εισήγαγε η Κομισιόν στον μηχανισμό έγκρισης εξαγωγών των εμβολίων (αμοιβαιότητα και αναλογικότητα) «θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη λαμβάνει το δίκαιο μερίδιό της στα εμβόλια γιατί πρέπει να μπορούμε να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι εάν οι εταιρείες εξάγουν τα εμβόλιά τους σε όλο τον κόσμο, το κάνουν επειδή τηρούν πλήρως τις δεσμεύσεις τους και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον εφοδιασμό στην ΕΕ» επισήμανε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή