Νορβηγία: Καθυστερεί η απόφαση για «επαναφορά» του εμβολίου της AstraZeneca

Νορβηγία: Καθυστερεί η απόφαση για «επαναφορά» του εμβολίου της AstraZeneca

48" χρόνος ανάγνωσης

Η Νορβηγία θα καθυστερήσει την απόφασή της σχετικά με το εάν θα συνεχίσει τη χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Οι αρχές ανέστειλαν τους εμβολιασμούς πριν από δύο εβδομάδες αφού ένας μικρός αριθμός πολιτών νοσηλεύτηκε για συνδυασμό θρόμβων αίματος, αιμορραγίας και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Η Νορβηγία είναι μία από τις δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες που ανέστειλαν τη διάθεση του εμβολίου λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, αν και τα περισσότερα κράτη έκτοτε επέτρεψαν ξανά τη χρήση του, μετά την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Ο EMA δήλωσε ότι τα οφέλη ξεπερνούν τους πιθανούς κινδύνους, ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τάχθηκε υπέρ του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Δανία παρέτεινε για τρεις εβδομάδες την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στο πρόγραμμα ανοσοποίησης κατά της Covid-19, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο αυτό κρίθηκε «ασφαλές και αποτελεσματικό» από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Με πληροφορίες από Reuters