Ντράγκι: Ο Μπάιντεν μίλησε για «βασικές» διαφορές με την Τουρκία

Ντράγκι: Ο Μπάιντεν μίλησε για «βασικές» διαφορές με την Τουρκία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, επισήμανε στην παρέμβασή του ο Τζο Μπάιντεν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, έφερε οξυγόνο στην σχέση Ηνωμένων Πολιτειών- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη είναι ο κύριος σύμμαχος της χώρας του, αυτό ήταν και το κύριο σημείο της παρέμβασής του. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, υπογράμμισε την σημασία της σχέσης με την χώρα αυτή, αλλά και ότι υπάρχουν βασικές διαφορές, με αξίες που δεν συμμεριζόμαστε. Ή μάλλον, ακριβέστερα, με αρνητικές αξίες. Και η Ιταλία αναφέρθηκε στην αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».

Ο Μάριο Ντράγκι ερωτήθηκε, τέλος, και σχετικά με την χθεσινή του παρέμβαση στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ, με την οποία στάθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης, έστω και μακροπρόθεσμα, ενός ευρωπαϊκού ομολόγου.

Απαντώντας στο ερώτημα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν διαθέτει αγορά κεφαλαίων, ολοκληρωμένη τραπεζική ένωση και ενιαίο ομόλογο. Κάτι που διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ομοσπονδιακό προϋπολογισμό».

«Δεν μπορούμε να τρέφουμε υπερβολικές αυταπάτες σε ό,τι αφορά την διεθνή αξία του ευρώ, τουλάχιστον έως ότου δεν λυθούν τα προβλήματα αυτά. Χρειαζόμαστε και μια φορολογική ένωση, και θα ήταν απαραίτητη μια πολιτική δέσμευση προς τις κατευθύνσεις αυτές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή