Μήνυση ύψους 1,6 δισ. εναντίον του Fox News

Μήνυση ύψους 1,6 δισ. εναντίον του Fox News

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία καταμέτρησης ψήφων Dominion Voting Systems υπέβαλε χθες μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, εναντίον του Fox News για τους φερόμενους ψευδείς ισχυρισμούς που μετέδωσε το δίκτυο σχετικά με τις μηχανές ψηφοφορίας της εταιρείας ώστε να ανεβάσει τα νούμερα της τηλεθέασης.

Αυτή είναι η πρώτη τέτοιου είδους μήνυση εναντίον μέσου μαζικής ενημέρωσης από την Dominion, η οποία είχε γίνει στόχος παραπλανητικών και ψευδών ισχυρισμών που διαδόθηκαν από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του μετά την εκλογική ήττα του Τραμπ από τον Τζο Μπάιντεν. Αυτοί οι ισχυρισμοί ώθησαν τους υποστηρικτές του Τραμπ να εισβάλουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, σε μια βίαιη πολιορκία όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού. 

Η Dominion υποστηρίζει ότι το Fox News «πούλησε μια ψεύτικη ιστορία απάτης στις εκλογές για να εξυπηρετήσει τους δικούς της εμπορικούς σκοπούς, τραυματίζοντας σοβαρά την Dominion», σύμφωνα με αντίγραφο της αγωγής που έλαβε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press. 

Το κανάλι Fox News έχει προηγουμένως απορρίψει παρόμοιους ισχυρισμούς για δυσφήμηση από τη Smartmatic. Η αγωγή ακολουθεί προηγούμενες αγωγές της Dominion εναντίον των δικηγόρων του Τραμπ, Σίντνεϊ Πάουελ και Ρούντι Τζιουλιάνι και του διευθύνοντος συμβούλου της MyPillow, Μάικ Λίντελ. Είχε προηγηθεί μήνυση της Smartmatic εναντίον του Fox News και αρκετών από τους παρουσιαστές του σχετικά με τους ισχυρισμούς τους κατά των μηχανών της εταιρείας. Οι ψευδείς εκλογικοί ισχυρισμοί έχουν επηρεάσει σημαντικά την Dominion σύμφωνα με την ίδια, αφού πολλές πολιτείες έχουν αποχωρήσει από συμβάσεις με την εταιρεία λόγω των ισχυρισμών της εκλογικής απάτης. Η Dominion ισχυρίζεται ότι πολιτείες όπως η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, η Φλόριντα, το Μίσιγκαν, το Οχάιο και η Πενσιλβάνια έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να «επανεκτιμήσουν» τις συμβάσεις τους με την Dominion.

Η Dominion αναμένεται να υποβάλει πρόσθετες μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον άλλων που έχουν διαδώσει τους ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς άλλων ακροδεξιών δικτύων μέσων ενημέρωσης, όπως το Newsmax και το One America News.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή