Νέο εμπόδιο στην αποκόλληση του «Ever Given»
ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ

Νέο εμπόδιο στην αποκόλληση του «Ever Given»

51" χρόνος ανάγνωσης

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της Διώρυγας του Σουέζ, επανέφεραν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» σε διαγώνια θέση, την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η επόμενη προσπάθεια αποκόλλησής του, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αρχή της Διώρυγας, το πλοίο είχε νωρίτερα αποκολληθεί μερικώς, εγείροντας ελπίδες ότι το πολυσύχναστο πέρασμα θα απελευθερωθεί και πάλι, προκειμένου να διέλθουν τα πλοία που βρίσκονται σε αναμονή.

Διαβάστε επίσης:
• Διώρυγα Σουέζ: Πιο εξαρτημένοι, πιο ευάλωτοι
Ντόμινο προβλημάτων στο εμπόριο λόγω Σουέζ

Το πλοίο, που έχει μήκος 400 μέτρα, σφήνωσε διαγωνίως στη μέση ενός νότιου τμήματος της Διώρυγας εξαιτίας ισχυρών ανέμων την περασμένη Τρίτη, διακόπτοντας την κίνηση των πλοίων στο συντομότερο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, η κίνηση των πλοίων θα αποκατασταθεί όταν το «Ever Given» κατευθυνθεί προς ένα πλατύτερο μέρος της Διώρυγας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής Οσάμα Ράμπι, είναι πιθανό να χρειαστούν δυόμισι με τρεις ημέρες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Διώρυγα.

Με πληροφορίες από Reuters