Κανένα σχέδιο για συνάντηση Μπάιντεν – Κιμ

Κανένα σχέδιο για συνάντηση Μπάιντεν – Κιμ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Όταν ρωτήθηκε αν η διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον απέναντι στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια συνάντηση με τον Κιμ, όπως έκανε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απάντησε: «Νομίζω ότι η προσέγγισή του θα είναι πολύ διαφορετική και δεν είναι αυτή η πρόθεσή του».

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο είδος βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και η Ουάσινγκτον ζήτησε αμέσως να συγκληθεί η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επέκρινε αυτή τη δοκιμή. Την Πέμπτη ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «ανοιχτές» σε μια διπλωματική λύση με τη Βόρεια Κορέα, παρά τις πυραυλικές δοκιμές, όμως ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση αν η Πιονγκγιάνγκ κλιμακώσει την κατάσταση.

Ο Τραμπ συναντήθηκε τρεις φορές με τον Κιμ και οι δυο τους αντάλλαζαν επιστολές, όμως στη συνέχεια οι σχέσεις τους πάγωσαν και η Πιονγκγιάνγκ διεμήνυσε ότι δεν επρόκειτο να συζητήσει περαιτέρω, παρά μόνο αν η Ουάσινγκτον αντέστρεφε την εχθρική πολιτική της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή