Σουηδία: Αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ – Επιταχύνεται το τρίτο κύμα

Σουηδία: Αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ – Επιταχύνεται το τρίτο κύμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των Σουηδών που έχουν προσβληθεί από Covid και χρειάζεται να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι υγείας.

Η Σουηδία κατέγραψε 16.427 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή, αριθμός μεγαλύτερος από τα 14.063 κατά το ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά, 1.552 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Λίγοι παραπάνω από 300 εισήχθησαν σε ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, μια αύξηση 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη εδώ και καιρό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Τάχα Αλεξάντερσον, αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας.

«Η αυξημένη διασπορά δείχνει ότι (η πίεση αυτή) θα αυξηθεί περαιτέρω», τόνισε.

Η χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 28 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 13.430.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή