Ινδονησία: Πυροβολισμοί στο γενικό αρχηγείο της αστυνομίας

Ινδονησία: Πυροβολισμοί στο γενικό αρχηγείο της αστυνομίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά γυναίκας, η οποία εισέβαλε στη γενική αστυνομική διεύθυνση στη Τζακάρτα, εξαπέλυσε η αστυνομία της Ινδονησίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ότι ένα άτομο με μπλε μαντίλα και μακριά, μαύρα ρούχα εισήλθε στη γενική αστυνομική διεύθυνση, υπό τον ήχο πυροβολισμών. Κατά τα τηλεοπτικά δίκτυα Kompas TV και Metro TV, το άτομο ήταν μία γυναίκα.

Στη συνέχεια το άτομο αυτό φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και να παραμένει ακίνητο, ενώ οι πυροβολισμοί να συνεχίζονται. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν το άτομο ήταν οπλισμένο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τρεις ημέρες αφότου νεαρό ζευγάρι εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον καθολικής εκκλησίας στην πόλη Μάκασαρ στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άνθρωποι και να σκοτωθούν οι δράστες.

Η αστυνομία είχε αποδώσει την επίθεση στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση Τζαμάα Ανσαρούτ Ντάουλα (JAD), η οποία έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο αρχιπέλαγος από την Κυριακή για φερόμενους δεσμούς με τη JAD.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή