Ιταλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός γιατρών, νοσοκόμων και φαρμακοποιών

Ιταλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός γιατρών, νοσοκόμων και φαρμακοποιών

Όποιος αρνείται, θα μετατίθεται ή δεν θα πληρώνεται

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των γιατρών, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και των φαρμακοποιών.

Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.

Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες, κατά την χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν. 

Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών.

Τα παιδιά, τέλος που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. 

Κρούσματα

Στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.904 κρούσματα κορονοϊού, με 467 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 351.000 διαγνωστικά τεστ, το 6,8% από τα οποία προέκυψε θετικά.

Από την αρχή της πανδημίας μολύνθηκαν 3.584.899 άνθρωποι και 109.346 έχασαν την ζωή τους. 

Σε σχέση με χθες, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 6 λιγότεροι ασθενείς από χθες, αλλά και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 51 λιγότεροι.

Είναι η δεύτερη ημέρα κατά την οποία καταγράφεται μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή